THE O.C – SEASON ONE

Imdb betyg: 7,5/10 | Mitt betyg: 8,5/10

I pilotavsnittet visas det hur livet förändras för Ryan Atwood, en 16-årig kille som bor i det stökiga problemområdet Chino. Man får följa hur livet förändras för de två familjerna Cohen och Cooper. Då Ryan tvingas flytta till en ungdomsvårdsanstalt i väntan på en fosterfamilj, bestämmer han sig att fly från sitt tillfälliga hem i Newport men blir övertalad av Marissa och Seth att stanna i ett av Seths mammas modellhus. Marissas dåvarande pojkvän Luke får reda på detta och konfronterar Ryan, vilket leder till ett bråk mellan de två och de lyckas välta ut ljus och målarfärg vilket får det att börja brinna och alla springer därifrån. Efter den incidenten blev Ryan känd i Newport som den som brände ner Kirstens modellhus.
Under säsongens gång växer Ryan och Marissas förhållande fram. Marissa överdoserar i ett avsnitt med att ta tabletter och dricka alkohol och är nära på att dö. Även många gånger efter det dricker hon väldigt mycket alkohol. Även Seth och Summer blir förälskade, trots Seths kortare förhållande med skolkamraten Anna Stern.
Luke har en affär med Marissas mamma, Julie. Den relationen tar slut då Julie gifter sig med Caleb i säsongens sista avsnitt. I samma avsnitt tvingas Ryan att lämna Newport för att åka tillbaka till Chino.
Seth förstår att när Ryan är borta, kommer han återigen bli hackkyckling och mobboffer. Detta får honom att skriva två avskedsbrev, ett till sina föräldrar och ett till Summer. I den allra sista sekvensen seglar han iväg i solnedgången.

Denna serie var en av de första serierna som jag började att följa och jag blev genast fast i serien på en gång, älskar verkligen storyn och många bra skådespelare är med. Denna säsong höll på mellan 2003-2004 och den håller fortfarande den är lika bra nu som den var då hehe 😀

Denna säsong finns på Netflix, så in genast och börja titta på denna fantastiska serie 😀

11 kommentarer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*