REIGN – SEASON ONE

Imdb betyg: 7,6/10 | Mitt betyg 9/10

Säsongen börjar med år 1557, med Mary som bor i franska domstolen och väntar på hennes äktenskap med prins Francis, som hon har varit förlovad med sedan dem var sex år gamla. Mary måste strida mot förändring av politik och maktspel och hennes spirande känslor för Francis och den romantiska uppmärksamheten hos Francis halvbror Bash. Francis mamma Catherine försöker i hemlighet förhindra äktenskapet efter Nostradamus förutsägelse att äktenskapet kommer att leda till Francis död. Serien följer också Marys skotska tjänstemän Kenna, Aylee, Lola och Greer, som söker egna makar i domstol.

Efter första avsnittet så blev jag helt förälskad jag började se serien förra året efter att jag hade läst om den på en blogg men serien började redan sändas 2013. Såg hela säsongen på netflix och efter varje avsnitt så blev jag mer och mer kär i serien.

Serien är baserad på en sann historia sen är det ju såklart lite påhittade saker för annars skulle det inte kunna bli denna typ av serie men jag gillar att det ligger en sann historia bakom serien. Sen är det även väldigt många snygga karaktärer hehe 😀

Så om ni gillar drama, romantik och sannings baserade serier så är denna serie verkligen en serie ni måste se 😀

15 kommentarer

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*