ONCE UPON A TIME – SEASON ONE

Imdb betyg: 7,9/10 | Mitt betyg: 9,5/10

Serien bygger på att det finns ett alternativt universum där varje klassisk sago karaktär (nya och gamla) existerar, som har en förbannelse över sig. Serien handlar om Emma Swan som på natten av sin 28:e födelsedag som återförenas med sin son Henry Mills, som hon gav upp för adoption för tio år sen. Henry tar med sig Emmas tillbaka till sin hemstad Storybrooke i Maine en plats som ingen vet om. Henry har en stor bok om olika sagor och är övertygad om att Emma är dotter till Snow White och Prince Charming, som skickade bort henne så att hon skulle skyddas mot en kraftfull förbannelse som Evil Queen kastade, en förbannelse där den elaka drottningen är den enda med en lycklig avslutning. Det är på grund av denna förbannelsen att alla i Storybrooke är frusna i tid utan några minnen från sina tidigare själar, förutom den elaka drottningen hon kommer ihåg allt, hon är även Storybrooke borgmästare och Henrys adoptivmor Regina Mills. Emma vägrar att tro på Henrys ”teori” och hjälper honom hem, men bestämmer sig sedan för att stanna kvar.
När Emma stannar i Storybrooke och väljs som Sheriff efter den tidigare Sheriffens, Graham Humberts plötsliga död, ökar Reginas hatiska inställning hennes misstankar och ber henne att flytta in med Henrys lärare Mary Margaret Blanchard, som är hennes mamma Snow White. Reginas bitter rivalitet med Storybrookes rikaste bosatt Mr Gold, blir uppvärmd när hon lär sig att han är medveten om sin sanna identitet som Rumplestiltskin när hon frågar om Emmas förhållande till förbannelsen. Mary Margaret blir kär i David Nolan, som är Emmas pappa Prince Charmig. David är dock gift med Kathryn Nolan, den kvinna som är (i sagovärlden) prinsessan Abigail dotter till kung Midas. Dem kan inte neka sin kärlek, David och Mary Margaret börjar snart ett hemligt förhållande som till slut blir offentligt.
Emma upptäcker snart att författaren August W. Booth, som är den första främlingen som någonsin kommer fram i staden efter att hon gjorde det, är från den andra världen och att han är Pinocchio, som skickades till vår värld genom samma garderob som Emma och hade i uppgift att vaka över henne. Men han övergav henne ur rädsla och han blir till slut tillbaka till en trädocka.
Regina är fortfarande hatisk mot Emma så hon bakar en äppelpaj i hopp om att förgifta henne men det är istället Henry som äter pajen för att bevisa för Emma att förbannelsen är på riktigt. Henry dör och Emma och Regina återvänder till sjukhuset för att säga farväl, Emma kysser honom på pannan som gör att han vaknar upp. Och alla får sina minnen tillbaka alla vet vem dem är men alla problem är långt ifrån borta.

Blev helt förälskad i denna serie! Jag älskar att få se sagokaraktärer bli riktiga lixom, fast deras historier får olika twistar lixom. Serien började sändas 2011 och jag har följt den ända sen dess 😀

Det som jag tyckte var lite tråkigt med denna säsong var att det tog så lång tid tills alla fick tillbaka sina minnen, typ det sista avsnittet och det är typ 22 avsnitt så tyckte det tog alldeles för lång tid haha.

Om ni inte har sätt denna serier och älskar sagokaraktärer då är det verkligen dags att se den 😀

  

13 kommentarer

  1. Åh, älskade verkligen första säsongen av Once Upon a Time! Sedan blev det tyvärr lite för mycket upprepning hela tiden, och låt mig inte ens komma in på det oklara Frost-spåret som inte gav något till handlingen, haha 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*