13 REASONS WHY – SEASON ONE

Imdb betyg: 8,6/10 | Mitt betyg: 10/10

Serien handlar om en 17-åring tjej vid namn Hannah Baker som begår självmord men innan hon dog så spelade hon in kassett-band som innehåller varför hon beslöt sig för att ta sitt liv.

Selena Gomez är en av producenterna bakom serien och även författaren Jay Asher till boken som serien är baserad på har varit med i manusskrivandet.

Huvudkaraktärerna i serien är Hannah som är med mycket i serien fast i flashbacks-scener sen så är Clay också en huvudkaraktär det är honom man får följa med i alla avsnitten. Sen var det många andra stora karaktärer som är orsaken till att Hannah beslutar sig för att ta sitt liv.

Min favorit karaktär är nog som alla andra som sätt denna serien, Clay. Men jag gillar även Hannah fast ibland tyckte jag att hon var lite av en dramaqueen. Men allt som hände henne var riktigt hemskt, tyckte så synd om henne.

Jag såg denna serie samma dag som den kom på Netflix och jag såg alla avsnitten på en dag, tycker verkligen att det är en superbra serie som jag verkligen rekommenderar om ni inte har hunnit sätt den ännu. Känner även att jag verkligen måste ta och läsa boken, har hört att den ska vara bra och eftersom jag älskar denna säsong så känns det verkligen som ett måste hehe 😀

15 kommentarer

  1. Jag gjorde precis som du. Såg båda säsongerna samma dag som de kom ut, alla avsnitten. Detta är min absoluta favorit serie som inte har något övernaturligt i sig. Den är fruktansvärt hemsk och skådisarna förtjänar alla en Oscar för helvete va duktiga dom alla är!

  2. Håller på med säsong 2 just nu och känner att det gick allt för långt mellan säsongerna för jag minns knappt vad alla hade gjort och vad som sades på de där bandet 😛

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*